Programma

All
  • All
  • Live muziek

Luke Watterson

25 October, begins 17:00
Amsterdam Centraal

Luke Michael Matthew Watterson, geboren in Ierland, singer/songwriter, heeft 7 jaar gestudeerd voor een nationaal master diploma in performing en muziekwetenschappen.

Op 16-jarige leeftijd maakte hij kennis met een goedkope gitaar die zijn zus toe behoorde. Al luisterend naar platen van AC / DC en Gary Moore pakte hij de bluesrockstijl op, die veel van zijn talenten onthulde.

Schoppenheer – Albumrelease

25 October, begins 19:00
Amsterdam Centraal

Schoppenheer is de artiestennaam van Peter Bezemer. Onder Schoppenheer brengt hij een breed scala aan muzikale producties uit, van gevoelige pianostukken tot stuiterende Hip Hop bangers. Na een lang, diep en intens proces van drie jaar ziet Magnum Opus en levenswerk ‘Van vlinder naar Draak’ bijna het levenslicht. Het album is autobiografisch en voornamelijk gebaseerd op de afgelopen twee jaar van zijn leven. Op het album worden universele emoties en mindstates muzikaal en poëtisch uitgediept. Op dit album zal, veel meer dan ooit in zijn repertoire, zang een grote rol gaan spelen. Het album wordt in die zin een mengeling van een Hiphop en Popplaat.

Lovers & Lions

01 November, begins 17:00
Amsterdam Centraal

Deze drie singer-songwriters vormen een jong country/americana trio met songs recht uit het hart. De band bestaat uit Leroy, Hester en Rosalie die elkaar hebben gevonden in het schrijven en spelen van ‘three chords and the truth’. The Common Linnets meets The Staves in deze samenkomst van hartenkreten.

New Bliss

08 November, begins 17:00
Amsterdam Centraal

New Bliss is een Nederlandse pop/rock band met eigen werk. Het powertrio bestaat uit Renske en haar tweelingbroers Jelle en Jochem.

De muziek die New Bliss maakt is catchy & krachtig. De songs zitten vol met hooks, maar zijn ook integer. De band is beïnvloed door bands als Paramore & Alanis Morrisette. In 2018 brachten ze hun debuut EP ‘’Perhaps Tomorrow ” uit.

De 2e EP van New Bliss ‘’I Know You Know” ligt klaar en zal eind 2019 released worden.

Fusus

15 November, begins 17:00
Amsterdam Centraal

De multi-instrumentalisten en producers Ruben Maathuis, Koen Vosmeijer en Koen Klunder hebben zich toegewijd aan het samensmelten van hun roots in klassiek slagwerk en elektronische muziek. Met een imposante verzameling ontlede drumsets, melodisch slagwerk, synthesizers, effecten en samples bouwen ze een eigen universum van geluid. 

Het is een futuristisch en gelaagd geheel waarmee het trio de grenzen van house, techno, ambient, jazz en klassiek doet vervagen. Sferische synths en warme marimba klanken herinneren aan neo-klassieke grootheden als Nils Frahm, Olafur Arnalds en Steve Reich. Terwijl de beats en percussie een reflectie zijn van elektronische pioniers als Bonobo, Weval en Moderat. Hun onconventionele benadering, ultieme beheersing en artistieke shows leveren fusus een unieke plek op in het muzieklandschap.